Tere kevad!

Ma pole siia üsna kaua kirjutanud. Parandan selle vea ühe üsna pika postitusega, mis siin vahepeal toimunud on.
Kevad on lõpuks ka Leóni jõudnud, sest ilmad on viimastel päevadel olnud 17-18´C, eks ole näha kaua selline soojus kestab. Loodetavasti kaua :)
Esimene semester sai mul läbi juba jaanuari lõpus, õnneks ka kõik eksamid läksid hästi. Kohe päev peale mu eksamite lõppu tuli Getriin siia, ka õppima, niiet nüüd oleme kaks ainsat eestlast Leoni ülikoolis.
29. jaanuari päeval hakkasin bussiga Leonist Madridi poole sõitma ja selle aja jooksul oli tunne, nagu oleksin kõik Eesti aastaajad läbinud. Kõigepealt oli hästi ilus päikeseline ilm, siis mägede kanti jõudes oli paks lumekiht, vahepeal sadas vihma ja Madridi jõudes oli tegemist ilusa kevadilmaga.
Madridis veetsin ühe öö 3 politsei juures ja järgmise päeva varahommikul hakkasin juba Eestimaa poole sõitma.

Hispaania lennukist vaadatuna
Õhtune Tallinn lennukist
Kuni 16 veebruarini veetsin ma pärast poolt aastat aega Eestimaa pinnal. Juba Tallinna lennujaamast välja astudes sain väga armsa üllatuse osaliseks sest tuli välja et Jaanika, Kerli, Jaanus, Kenn, Smirr ja Elor olid otsustanud mulle lennujaama vastu tulla. Olles kodus vaid ühe öö olnud, läksin ma koos Jaanika, Kerli ja Piretiga Saaremaale Timmule külla. Just sellel päeval tuli Saaremaal üks kohutav lumetorm, niiet sellel hetkel oli mul ilma suhtes väga suur Hispaania igatsus, kuid muidu oli Saaremaal väga meeldiv olla.
Tallinnas olles kutsuti mind veel enda kooli Hispaania ülikoolist rääkima. Loodan, et suutsin oma jutuga teisi veenda, et välismaal õppimine ei ole üldse nii hirmus, kui see mõnele tundub ja kogu see ettevõtmine on seda kõike väärt!
Viimasel õhtul, kui Tallinnas olin, läksin koos Mari-Liisiga kannu kõrtsi Karl-Erik Taukari akustilist muusikakava vaatama ja jäime väga rahule sellega. :)
Üleüldse oli  väga hea meel näha pere, sugulasi ja suurel hulgal sõpru üle pika aja.
Eestist tagasitulles olin jälle mõne päeva Madridis, kus õnnestus ka sealsete kohalike vaatamisväärsustega tutvuda.
Natuke udune jalgpallistaadion




Eelmisel nädalal algas kool. Sellel semestril otsustasin võtta ka mõne hispaaniakeelse aine ja õnneks nüüd saan ma seal olles ikka palju paremini aru, kui septembris.
Kuna ilmad on palju palju soojemaks läinud, siis jõusaali vahetasin hoopis ujumisega. Erinev on siin see, et Eesti ujulates ei pea keegi ujumismütsi kandma. Piisab vaid patsi pandud juustest. Siin on asjad karmimad. Isegi väga lühikeste juustega meestel on mütsi kandmine kohustuslik.

Eelmisel nädalavahetusel toimus Hispaanias karneval. Tegelikult toimub see väga paljudes riikides üle Euroopa, kuid paraku mitte Eestis. See on kahju, sest tegemist on väga toreda üritusega, millest võtavad osa terved perekonnad. Tänavate peal võis näha totaalselt kõike: smurfe, teletupse, arste, politseisid, viikingeid, sõdureid, jalkatiimi, minione, kloune, muumiaid, nunnasid, erinevaid muinasjututegelasi jnejne.

Ühel päeval läksime Getriiniga suurde Stockmanni moodi kaubamajja. Kohe esimesena nägime ukse ees suurt silti, et müügil on väga palju erinevate euroopa riikide toite. Meie hämming suurenes väga, kui nägime, et plakatil on ka eesti lipp. Tundus et meid oli ootamas midagi head.

Meie hämming ja ekstaas suurenes veelgi, kui nägime reaalselt riiulit, kus Eesti lipp üleval oli. Tooteid uurima asudes leidsime muidugi, et ühtegi Eesti toodet seal ei olnud. Küsisime igaks juhuks müüjalt ka üle, kuid ka tema väitis et Eesti tooteid neil küll paraku ei ole, aga mainis, et neil on Bulgaaria toodete all suhteliselt suur valik. Ju siis ta arvas, et see on Eestile lähedal. Tegelikkuses oli aga Eestile lähedal olevatest riikidest Soome ja Rootsi üsna laialdase toiduvalikuga esindatud. Samuti ka Venemaa ühe viinaga. 
Balti riikide kohta aga ei midagi. Ainuke positiivne asi oli see, et ainuke lipp, mis balti riikidest esindatud oli, oligi Eesti lipp. 


Alloleval pildil on 8 erinevat sorti coca-colat. Nimelt on siin cocade valik jube suur. Vasakult on : coca cola zero ilma kofeiinita, tavaline coca zero, kirsi coca, coca light ilma kofeiinita, sidruni coca-cola, tavaline coca light, tavaline coca ja tavaline coca ilma kofeiinita. Pildilt on veel puudu vanilje coca, mida selles poes paraku ei olnud. 
Lisaks nendele purkidele on veel umbes sama hulk cocasid aga pudelites, siis on peaaegu samad sordid pepsit nii purkides kui pudelites ja mingit odavat colat. Niiet võite juba eeldada kui suur cocade, pepside ja colade valik poodides on :D

Leóni lumised mäed
Leidsin kalaletist midagi väga veidrat. Ma päris täpselt ei tea, mis see on ,
aga ilus see just välja ei näe. 




Comments