Koolielu ja natuke actionit

Vahepeal on nii mõndagi toimunud jälle. Üheks suuremaks ürituseks selle aja jooksul on jäänud koolipidu. Nimelt kui igal kooli osakonnal tuleb sünnipäev, kogunevad kõik selle kooli õpilased ja üldiselt ka muidugi terve ülikooli omad selle kooli ette ja hakkavad jooma. Alguses ei saanud muidugi pihta, et kuidas kooli  territooriumil niimoodi juua saab, aga nagu näha siis siin on kõik lubatud. Nimelt, märtsi keskel oligi siis inseneeria osakonnal sünnipäev. Selle õhtu positiivseks üllatajaks oli ilm, mis uskumatult soe oli. Seega istusidki kõik kooli ees, kõrval ja taga murul ja parkimisplatsil ning sõid ja jõid. Peale sellist üritust lähevad kõik alati klubisse, aga umbes alles 2-3 ajal öösel.
Pildilt on näha, kui palju rahvast seal tegelikult kokku oli. Umbes pool sellest rahvast on veel pildi vaateväljalt väljas.

Kuna Getriinile saadeti mõni nädal tagasi Eestist pakk, oli uskumatult hea üle pika aja kalevi komme, leiba, boršisuppi ja kama süüa. . Ka mulle pandi reedel Eesti poolt üks pakike teele ja siis saab jälle kõike head ja paremat nautida. Kui aga pakk kohale jõuab, siis mõni päev ma asju veel süüa ei saa, sest otsustasime Getriiniga kuu ajase dieedi teha, vältides nisujahutooteid ja suhkrut. Tänu sellele tegime näiteks ükspäev maisijahust pannkooke, mis isegi uskumatult head jäid. Magustoiduks sööme aga alati jogurtit või puuvilju.
Ma kaalu järgi öelda ei saa, kas dieet on mõjunud või ei, sest kaalu mul kodus ei ole ja samuti ei tea, kui palju ma enne kaalusin. Riiete järgi aga igatahes annab tunda, et need siiamaani 2 nädalat on hästi mõjunud.

Koolis on ka siiamaani hästi läinud. Tunnis nimega füüsiline haridus, oleme näiteks polkat õppinud,  teistel päevadel inimpüramiide ja pilatest teinud ja erinevaid ringmänge mänginud. Täna tegime ennast klounideks ja õppisime kloune mängima. Mingipäev läheme tsirkusesse õppekäigule ja võib-olla mängime ka lastele kloune.
Inglise keele tunnis pidime gruppides tegema ettekande ühest riigist või  sotsiaalharidusega seotud organisatsioonist. Mina siis Getriiniga otsustasin teha mõlemast. Eestist kui ka Eesti seksuaaltervise liidust. Tundus et nad said Eesti kohta üsna palju targemaks ja samuti üllatasid neid mitmeid asjad.
Kui Eestis on normaalne, et ettekande ajal kasutatakse powerpointi, siis hispaanlased on loomingulisemad. Ettekannete ajal võis näha mitut näidendit nii inimeste kui ka käpiknukkudega, teleshowsid ja uudiseid.

Näide ettekandest
Ühel päeval palus õppejõud meil tunnis rääkida asjadest, mis meile Hispaania või hispaanlaste puhul ei meeldi või väga teistsugune meie jaoks on. Mainisime siis ära, et kõigil on komme hiljaks jääda, olgu see siis nii koolis, kui ka niisama sõbraga kokku saades. Teine suurem asi, mida me tähele oleme pannud on liikluskorraldus, neile meeldib siin parkida kus iganes neil soov on. Kasvõi keset sõiduteed. Eks mõningaid asju on ikka veel, mis meile väga ei meeldi, aga kui me olekski neid loetlema jäänud, oleksime arvatavasti peale tunde teistelt kambaka saanud. Kuna üks kohalik tüdruk meie klassist käis eelmisel aastal Eestis, siis tema jaoks oli aga uskumatult veider see, et meil saab suitsu ükskõik millisest toidupoest või putkast osta ja et need nii avalikult seal kassade kohal on. Siin müüakse suitsu ainult selle jaoks mõeldud tubakapoodides.

Eile suutsin hiinlaste poes üllatuda nende poekorralduse üle. Nimelt oli mul vaja küünelakieemaldajat. Leidsingi siis üsna mitu erinevat eemaldajat meigiasjade ja küünetoodete hulgast. Sealt valisin välja ühe tumeroosa vedelikuga, sest sellel ei olnud seda rõvedat atsetooni lõhna küljes. Kui aga hiljem lakki maha hakkasin sellega võtma, siis eriti edukas see just ei olnud. Toodet siis lähemalt uurima asudes tuli välja, et tegemist oli hoopis köögi ja vannitoa puhastusvedelikuga. Seda ma aga ei mõista siiani, miks nad selle meigitoodete letti olid paigutanud. Ju vist mingi hiline aprillihuumor. :D

León ei olegi nii vaike ja rahulik koht, kui mul siiamaani mulje on jäänud. Eelmisel  lugesin uudistest et Katedraalile tehti pommiähvardus. Üle 120 inimese evakueeriti, kuid pommi tegelikult ei olnudki.
Paar päeva tagasi oli uudis, et minu majast umbes 5 minuti kaugusel tänaval plahvatas auto. 4 teist autot said  plahvatuses kannatada ja viidi lammutamisele. Täna nägin ka õnnetuskoha üle.

Pildilt pole väga näha, aga autode all olev plats on must ja
aknakatted on kuumusest ära sulanud

Kuna järgmisel nädalal hakkab vaheaeg ja siin tulevad suured pidustused, siis arvatavasti tuleb ka postitus niipea. Ma vähemalt proovin :)
24.03
25.03

Comments