Remniku 03.07-10.07

Selle aasta juulikuu veetsin ma samuti Remnikul. Seekord juba kasvataja, mitte vabatahtlikuna :)
Kõik algas siis sellest, kui teisipäeval kell 9 hommikul rahvusraamatukogu ees kogunesime. Tallinnast läks 3 suurt bussi ning lõpuks kui kõik olid peale mahtunud, tuli välja et mina, elina ja veel 2 kasvatajat ei mahugi enam bussipeale. Niisiis viidi meid laagri kanti, kust läksime saue bussiga Remniku poole.
Esimene päev oligi siis tutvumispäev meil.
Sain teada, et seekord olen väikeste ( 7-10) aastaste tüdrukute kasvataja. Kahjuks pandi mind ja elinat eraldi majadesse. Elina oli täpselt seal samas majas ja toas, kus eelmine aasta, oma väikeste poistega. Ja mina olin esimeses majas. Tegelikult kui me oleks väga tahtnud, oleksin saanud ka kolmandasse majja kolida, aga väikeste tüdrukute heaolu nimel jäin ikkagi esimesse.
II päev oli seikluspäev. 
Kohale tulid meil 4 inimest sellisest kohast nagu seiklusringist, kes korraldasid lastele erinevaid seiklusmänge. kokku oli 12 punkti, mille kõik tiimide kaupa läbi tegema pidid. Mõndades punktides olid niisama nuputusmängud, aga mõned olid sellised kõrged ronimisvärgid trosside küljes. Usun et lastele igati meeldis see.  Kuna see päev oli ilm nagu megasoe ja terve päev olime õues, siis suutsin endale päikeseprillid  täiega ette päevitada. Rinna ees oli ka tugev rant pluusist :D
III päev- maailmapäev
Maailmapäeval pidid kõik rühmad endale enda lipu, vapi ja hümni tegema. Kuna Julial ( meie rühma teisel kasvatajal) oli seepäev seljas politsei kirjaga särk, siis tekkis tüdrukutel kohe mõte, et meie hümniks saab nico laul- kes ei tantsi on politsei. Pool päeva me veetsime siis politsei lippe ja asju joonistades. Seepäev saime ka randa, kuna ilm oli järjekordselt kohutavalt soe.

IV päev- elektriohutuse ja esmaabi päev
Siis tulid meile kohale eesti energia mehed, kes rääkisid lastele elektri ohtlikusest ja samuti mängisime erinevaid esmaabiga seotud mänge. Nende eesti energia inimeste käest saime endale pisikesed raamatud " 101 meetodit kuidas takistada purjus sõpra vette minemast?" Suht head punktid on seal. Nt:
* Ütle et ta on praeguse soenguga kütkestav ja sa ei tahaks, et vesi ta soengut rikub. "
 * Mängige seltskonnamängu " kõige pikem krooks". Võitjale kuulub auhinnaks ööpäevane ujumiskeeld.
* Räägi, et enne käis siin järve ääres bussitäis välisturiste ja need lasevad alati kõik vette.
* Valeta, et siia veekogusse tuleb lähedalasuva lihatööstuse reoveetoru. Muud hullu polegi, aga koerad hakkavad hiljem tänaval jalga lakkuma.. "
V- kunsti- ja teatripäev
Kunsti ja teatripäeval toimusid erinevad töötoad. Mina ja Elina olime pärlite töötoas. Lisaks sellele oli veel peapaelte, käevõrude, näomaalingute, kaartide ja asfaldijoonistuste töötoad. Õhtul pidi iga rühm esitama näidendi. Meile sattus 3 karu :)
VI- spordipäev
Spordipäeva põhiliseks teemaks olid erinevad mängud. Õnneks olid need lõbusad, niiet lapsed väga ära ei tüdinenud. Näiteks tehti 1 meetri aeglusjooksu. Võitis see, kes kõige aeglasemini jooksis, aga point oli selles, et seisma ei tohtinud jääda. Siis  visati tikke ja lennutati papptaldrikut.

VII- meediapäev
Meediapäev oli selle laagrivahetuse viimaseks teemapäevaks. See päev pidi iga rühm erineva uudise tegema. Uudiste variandid olid krimi, sport, reklaam,dokumentaal,  ilmateade ja moeuudis. Meie rühmale sattus õnneks kõige kergem- ilmateade :) Selle päeva õhtul oli ka galaõhtu, kus esitati kogu nädala parimad kavad, lisaks valiti välja 5 kõige silmajäävamat last, kes võitsid endale reisi Türki. Suht hästi läks neil , või mis ? ;)
Sellel ööl me väga magada ei saanud, sest on ju tavapärane, et viimasel õhtul tahavad kõik välja hiilida ja nii me siis elinaga istusime ja valvasime rõdul, et keegi teise majja hiilima ei hakkaks :D 
VIII- lahkumine
Lahkumise päeval oli tööd mul vist kõige rohkem, sest meie rühma üks kasvataja Julia läks juba varahommikul ära ja Terily ( ehk siis meie rühma abikasvataja ) läks ära umbes 11 ajal. PEale seda jäi terve meie 33 lapseline rühm minu vastutada. Täiega lahe oli see, et kui kõik olid oma kottide ja asjadega juba lipuväljakule kogunenud, läksin ma uuesti majja ja leidsin sealt mitu sületäit mahajäänud riideid, mida lastele pakkuma hakkasin. Mitmed asjad jäidki omanikkudeta aga õnneks said ikkagi paljud oma asjad tagasi. 
Tallinnasse sõites hakkas tegelikult ikkagi üsna kurb, sest kahju oli lahkuda kohast, mis sulle nädala jooksul juba nii koduseks on saanud..  :)

29ndal juulil lähen ma nüüd käsmu lastelaagrisse kasvatajaks ja hetkel olen ma noarootsis. Niiet lähiajal saate ka postitusi nende kohta lugeda :)

Comments