Saaremaa ja Käsmu

Sellest tuleb arvatavasti minu viimane postitus Eestimaa pinnal, sest ainult 4 päeva on jäänud. Uskumatu kui kiiresti see aeg läinud on. Tunnet, et ma kuhugi lähen, mul siiamaani veel ei ole.
Alates augusti algusest pole ma kodus jällegi  korralikult jõudnud olla.
Ükspäev õnnestus mul Noral ja Nicol külas ära käia. Norat ei olnud ma alates jaanuarist näinud, kui tal Hispaanias külas käisin. Nicot nägin viimati aasta tagasi. Nora ja Nico olid kavalad ja mind nähes hakkasid nad minuga mõlemad hispaania keeles rääkima. Kuna nad tegid seda nii kiiresti, mõistsin et kohapeal läheb mul ikka väga raskeks, kui nad seal kõik nii kiiresti räägivad :D
Sain kokku ka Jaanikaga, võtsime ühed jäätisekokteilid ja läksime linnahalli katusele istuma. Hiljem saime kokku Kenni ja Jaanusega. Sellel päeval juhtus meil Jaanikaga selline naljakas asi, et otsustasime, et paneme pikad seelikud selga. Me teadsime, et meil mõlemad on, aga ei teadnud missugused. Kokkusaades avastasime, et meil on ainult väga väikese värvierinevusega seelikud. Vöökoht nägi välja aga täpselt sama. Lisaks avastasime, et olime juhuslikult pannud jalanõud, mis meil samasugused on. Siis panime tähele, et meil on mõlemal tumedat sorti pluus ja täpselt samasuguse põhimõttega must jakk. Hilisema vaatluse tulemusel avastasime ka samasugust värvi rinnahoidjate seose :D







Samuti jõudis ära käia ka teletornis. Käisin seal tegelikult  seoses praktikaga juba detsembris, aga just sellel päeval oli juhtunud mingi veeavarii  ja üles minna ei saanud. Nüüd siis sai lõpuks ära käidud ja väga lahe oli.



 9-11 augusti veetsin ma Saaremaal. Nimelt aitasin ma eelmisel aastal maapäevi korraldada. Nüüd kutsuti mind ja Annelit osalema sinna. Ega meil seal eriti kerge ei olnud, sest enamjaolt olid osalejad erinevad vallavanemad või tähtsad külategelased üle Eesti ja siis meie ja veel mõned.. kes sellise alaga üldse kokku ei puutu. Kuna improviseerimisvõime on mul hea, siis hakkama saime ikka :D
Ööbimine toimus meil Mändjalas, ehk kohas kus Jaanipäevagi veetsin. Terve reedese päeva sõitsime mööda Saaremaad ringi, õhtul toimus kultuuriprogramm ja erinevate maakondade söökide maitsmine. Iga maakonna peale oli kaks suurt lauatäit toitu, niiet võite juba ette kujutada kui palju seda sööki seal kokku oli. Samuti läksime öösel ujuma. Olime umbes 6kesti soojas meres ja nautisime tähistaevast. Jube ilus oli see!
Laupäeval käisime matkal, viibisime erinevates töötutubades ja õhtul läksime Kuressaarde, et Timmu ja teistega kokku saada. Kõigepealt istusime me tükk aega Veski trahteris. Kuna Mikk töötas seal kunagi, oli terve üks korrus meile broneeritud. Peale seda liikusime Privileegi, kus Hirmo Faktor toimus. Rahvast oli seal täiega palju, lisaks nägime veel Lauri Pihlapit pidutsemas seal. Mändjalla tagasi otsustasime minna häälega. Kuna klubis jagati neid helendavaid käevõrusid, siis see oli suur eelis et meid hääletades nähti. Meid võeti peale täiesti metsavahelise tee pealt ja pealevõtjaks oli hästi tore naine, kes töötas Saaremaa kohalikus raadios. Tema on see, kes otsustab, missuguseid lugusid raadios mängitakse. Tegelikult elas ta mitu kilomeetrit enne Mändjalat, aga kuna tal hakkas meist kahju, otsustas ta meid kohapeale ära viia :)
Mändjalas hakkas pidu vaikselt lõppema, aga mingi 5-6kesti jäime rannatoolidele istuma ja juttu rääkima. Seda tegime kuni hommikuni. Kehakosutuseks andis üks Tartu vallavanem meile keedetud vutimune. Sain teada, et neid on normaalne koorega süüa. Nii me ka tegime.
Pühapäeval oli maapäevade lõpetamine. Käisime ka jaanalinnufarmis.



Saaremaalt jõudsin koju umbes 10 ajal õhtul. Pakkisin asjad lahti, panin uued asjad kokku ja läksin magama. Hommikul oli üsna varajane äratus, sest pidin kiirustama bussile ja sõitma Sikupilli, kus ootas juba buss Käsmu. Käsmus otsustasin ma teha siis ära enda laagripraktika. See oli mul tegelikult juba kuues kord kuskil laagris kasvatajana, aga praktika tuli ära teha ikkagi. Käsmu laagris käisin ka eelmisel aastal. Sain endale 8-10 aastased poisid ja tüdrukud. Nendega oli ikka väga hea rahulik võrreldes eelmise laagriga.


Tähistasime rühmaga ühe tüdruku sünnipäeva


meie rühm
ja terve laager

Comments