Kassiga Tenerifele

Kindlasti paljud avasid selle lingi, eesmärgiga lugema hakata et kuidas me enda kassiga Tenerifele tulime. Tegelikult räägib see postitus hoopis sellest, et kuidas me enda kassiga Tenerifele tulla ei saanud.

Kui ühel külmal talveõhtul Keijoga kindla otsuse tegime, et Tenerifele kolime, hakkasin hoolega lennupileteid otsima. Teadsin, et ega need väga odavad olema ei saa, aga samas mida varem ära osta, seda parem!
Millalgi avastasin sellise lehe nagu bookinghouse, mis kõik erinevad lennud kokku kogub ja sulle parimat diili näitab. Sealt leidsin Norwegian lennukompanii pakkumise, et 12 septembril läheb lennuk Tallinnast Oslosse, seal oleme umbes 1,5h ja sealt edasi sõidame Tenerife poole. Hind oli ühele inimesele umbes 140 eurot ja selle sisse kuulus nii käsipagas kui ka 40 kg pagas! Kuna tegemist oli üliodava pakkumise ja ülihea diiliga, hakkasin kohe asja uurima.

Kuna meil on kodus ka kass Hipi, siis oli kindel et teda me küll kellegi hoolde ei jäta ja ta on ju meile lapse eest. Hipi tuleb meiega Tenerifele kaasa! Lugesin Norwegiani kodulehelt et nende lendudele saab loomi kaasa võtta küll. Kirjutasin veel igaks juhuks bookinghouse´i kes samuti kinnitas et sellele lennule saab looma kaasa võtta. Looma aga piletit ostes lisada ei saa, aga kui piletid olemas on, peab reisikorraldaja või lennufirma eraldi looma lisama. Igale lennule Norwegiani lennul pidi kaasa saama võtta 2 looma. Seega uurisin uuesti, kas hetkel veel on ühele kassile lennukis vaba koht. Pidi olema küll.

Ostsin siis 6 märtsil meile piletid ära. Pileteid ostes oli veel punkt, et maksa 14.99 eurot nägu ja saad vajadusel oma pileteid muuta või tühistada. Mõtlesin, et seda pole ju vaja, sest piletid on nii hea pakkumisega ja ma siiralt kahtlen et peaksime vahepeal ümber otsustama et ei lähegi Tenerifele.

Peale seda kui piletid olid ostetud, saatsin bookinghouse´i kirja, et sooviksime nüüd kassi lennule lisada. Nemad soovisid saada kassi puuri mõõte ja kassi kaalu koos puuriga. Saatsin neile andmed.

9 märts tuli bookinghouse´ilt vastus, et lennufirma poolt tuli info, et saame Hipiga sõita küll, kuid Hipit ei saa kaasa võtta salongi. Kui muidu ilma loomata lennates ei peaks vahepeal check-ini tegema, siis loomaga reisides peab Oslos Hipiga uuesti lennule registreerima ja kuna aega on ainult 1,5h, võib juhtuda et ei jõua järgmisele lennule.

Uurisin siis bookinghouse´ilt, et äkki on neil pakkuda mõni teine päev, kus kahe lennu vahe oleks natuke pikem ja saaks olla kindel, et jõuame järgmisele lennule. Ei olnud.
Uurisin, siis et äkki on selliseid lende, kus jõuame ühel päeval Oslosse. Ööbime koos kassiga kuskil Oslos ja siis järgmisel päeval läheb meie lennuk Tenerifele. Ei olnud.

Bookinghouse´i poolt oli ainuke variant piletite tühistamine ja uute ostmine.
Kuna ma aga alguses ei maksnud seda 14.99 eurot nägu, tähendaks see seda piletite raha läheb raisku ja ostan uued. Siis pakkus mulle Bookinghouse hoopis välja, et kui ma ei taha et need raisku läheks, saaks piletid kellegi teise nimele vormistada. Ehk ma pean neile teada andma uute inimeste nimed, kes hoopis meie asemel lendavad ja nemad ütlevad kui palju see nimevahetus maksma läheb. Jee ma teadsin sellel hetkel neile kohe inimeste nimed öelda, kes nüüd meie asemel lendama hakkavad :D

Järsku tekkis mul mõte, et Eestist- Oslosse läheb ju veel nii palju teisi lennufirmasid. Et teeks näiteks niimoodi, et hommikul vara lähme näiteks Nordica või mõne teise lennufirmaga Oslosse ära ja siis Oslo-Tenerife otsal kasutaks seda olemasolevat piletit. Kirjutasin enda mõttest bookinghouse´i ja kuna mulle natuke hakkas juba tunduma, et bookinghouse´l on mu raha käes ja nad ei viitsi minuga enam tegeleda, kirjutasin samal ajal ise ka Norwegiani lennufirmale. Lennufirma käest siis uurisin samuti, et kuigi mul on ostetud Tln-Oslo-Tenerife pilet, siis sooviks kasutada vaid Oslo-Tenerife osa piletist. Norwegian vastas mulle suhteliselt kohe, et pole probleemi ja see on täiesti võimalik.
Bookinghouse aga vastas mulle, et selline asi pole võimalik.

Otsustasin siis bookinghouse´i üleüldse enda tegemistest välja jätta ja otse Norwegiani kaudu asju ajama hakata. Et nemad registreeriks Hipi Oslo-Tenerife lennule. Norwegianilt sain aga vastuse, et kuna ostsin piletid siiski bookinghouse´i kaudu, siis lennufirma kahjuks mingeid muudatusi süsteemis teha ei saa ja kõik asjad saavad toimuda ainult läbi bookinghouse´i. Bookinghouse aga väitis mulle vastupidist.

Vahepeal uurisin veel variante, kuidas Hipi muudmoodi Tenerifele saada. Näiteks spetsiaalselt loomade jaoks mõeldud kullereid. Nemad vastasid et see on täiesti võimalik, kuid kuna Tenerife on nii väike koht, siis nad sinna ei sõida. Küll aga sõidavad nad näiteks Madridi. Mõtlesin, et okei. Madrid juba kuulub siiski Hispaania alla ja saame talle sinna vastu minna. Hipi Madridi toomise hinnaks saime alates 900 eurot. Nii rikkad me kahjuks ei olnud.

Lisaks tuli meelde, et alates sügisest hakkavad Tallinn-Tenerife otselennud käima ja niimoodi ikka saab ju looma transportida. Võtsin ühendust smartlinx lennufirmaga, kes ütles et ma võtaks nendega nädal enne minekut uuesti ühendust, sest nad pole veel täpselt kindlad kumb nende lennukitest sellel marsuudil käima hakkab. Kas see, millel on ekstra loomade jaoks mõeldud ruum või ilma sellise ruumita lennuk.

Lõpuks mulle meenus bookinghouse esialgne jutt, et tegelikult ju oleks Hipi ikkagi saanud meie lennule võtta ja lihtsalt hoiatati et võib kaasneda oht et ei jõua teisele lennule. Aga äkki jõuame? Teeme proovi? Kui neile hiljem kirjutasin, et võtan selle riski et lennukist maha jääme, vastati et tegelikult siiski ei saa looma ülde kaasa võtta.

Johhaidii noh.

Kuna me terve kevade ja suve jooksul ei kaotanud endiselt lootust et Hipi kuidagi meiega Tenerifele saame, käisime ka loomaarsti juures ära. Kassiga Hispaaniasse reisimise jaoks peab loom olema kiibistatud, tehtud peavad olema ka marutaudisüst ja europass. Kõik nõutud asjad tegime ära.
Samuti uurisime kõikidelt sõpradelt ja tuttavatelt et äkki on keegi sügisel Tenerifele reisimas ja tahaks meie Hipikese kaasa võtta. Paraku polnud mitte kedagi tulemas.

Lõpuks, kurva südamega, kuid kassi heaolu nimel otsustasime et Hipi jääb esialgu ikkagi koju.
Sest võib-olla juhtub hoopis niimoodi, et saame suure vaevaga Hipi siia, aga meie siin tööd ei leia ja peame juba kuu aja pärast tagasi tulema. Kogu see lendamine oleks Hipi jaoks väga suur stress.

Õnneks saime endale koju sugulase Anneli sõbranna koos enda noormehega ehk väga head üürilised, kes ka Hipi eest väga tublisti hoolitsevad. Mul on süda rahul, sest tean et Hipi on nende inimestega olles heades kätes. Nädala sees on Hipi kodus ja nädalavahetustel mu vanematega maal. Ega selliste kuumade ilmadega nagu siin hetkel on, Hipil väga hea ei olekski.
Aga kui nüüd selgub, et meil siin hästi hakkab minema ja kauemaks plaanime jääda, siis küll me ka Hipi Eestist siia toome!








Comments